SOLIDWORKS Standard

Snel en eenvoudig onderdelen, assemblages en tekeningen maken

De norm in 3D CAD Software

Met SOLIDWORKS Standard kunnen ontwerpers en ingenieurs volledig gedetailleerde onderdelen, samenstellingen en tekeningen op productniveau maken. Met SOLIDWORKS Standard heeft u toegang tot alle hulpmiddelen die nodig zijn voor het genereren van complexe oppervlakken, kunststof onderdelen, matrijs ontwerpen, plaatwerk onderdelen en uitslaan en gelaste constructies ontwerpen.

SOLIDWORKS Standard omvat ook wizards om ontwerpen te automatiseren, ontwerpen te valideren en de milieu-impact van de componenten te bepalen. Ontdek toegenomen ontwerpproductiviteit met SOLIDWORKS Standard.

Leer meer over SOLIDWORKS Standard

SOLIDWORKS Standard is de industriestandaard in 3D CAD software voor prestaties, gebruiksgemak en ontwerpmogelijkheden.

SOLIDWORKS 3D onderdelen en samenstellingen

Met SOLIDWORKS 3D CAD Software ontwerpt u snel en efficiënt complexe onderdelen en samenstellingen. Krachtige, gebruiksvriendelijke functies in combinatie met een reeks tools voor het maken van tekeningen, ontwerpanalyse, kostenraming, rendering, animatie en bestandsbeheer creëren een intuïtief systeem voor het ontwikkelen van innovatieve producten die u productiever maken, kosten verlagen en uw time-to-market versnellen.

Grote samenstellingen

SOLIDWORKS Standard bevat eenvoudig te gebruiken tools die ontwerp van grote samenstellingen vereenvoudigen, beheren en visualiseren van grote en complexe projecten met meer dan 100.000 onderdelen hanteerbaar maken.

SOLIDWORKS 2D tekeningen

Maak productieklare 2D tekeningen die altijd actueel zijn en duidelijk communiceren hoe het ontwerp moet worden vervaardigd en samengesteld. SOLIDWORKS koppelt een 2D tekening direct aan een 3D Solid model zodat updates van het 3D model automatisch kunnen worden gereflecteerd in de 2D tekening. SOLIDWORKS versnelt uw ontwerpproces, bespaart tijd, en ontwikkelingskosten en verhoogt de productiviteit.

SOLIDWORKS Plaatwerk

Met SOLIDWORKS Sheet Metal (Plaatwerk) kunt u snel en effectief verschillendeplaatwerk onderdelen en plaatwerk samenstellingen maken. Omdat plaatwerk onderdelen vaak binnen samenstellingen worden gebruikt, kunt u plaatwerk onderdelen apart en binnen een bestaand onderdeel of samenstelling definiëren.

SOLIDWORKS Constructie en Lassen

Met de SOLIDWORKS Weldments functionaliteit kunt u gelaste constructies, profielen of frames als een enkel multi-body onderdeel ontwerpen. Structural system is een geavanceerde Weldments-omgeving waarmee u structurele onderdelen van verschillende profielen in één functie kunt creëren en wijzigen.

SOLIDWORKS Mold (Matrijzen)

Een goed ontwerp is de sleutel tot een succesvolle matrijs. SOLIDWORKS Mold Tools ondersteunen uw matrijzenbouwproces van de eerste analyse tot het maken van de gereedschapssplitsing. Het resultaat van de tooling split is een multi-body onderdeel met afzonderlijke geometrie van het matrijsdeel, het bovenste- en het onderste deel, plus andere optionele delen zoals schuifdelen. De multi-body ontwerp benadering zorgt ervoor dat uw ontwerpintentie wordt bewaakt. Veranderingen aan het matrijsdeel worden automatisch weergegeven in boven- en onderdelen en ook in de tooling.

SOLIDWORKS import en export mogelijkheden

U kunt in SOLIDWORKS bestanden vanuit andere CAD applicaties importeren. U kunt SOLIDWORKS bestanden naar een aantal formaten voor gebruik met andere toepassingen exporteren. Het voordeel hiervan is dat u tijd en ontwikkelingskosten bespaart, sneller kunt ontwerpen en beter kunt communiceren binnen uw organisatie en met externe belanghebbenden.

SOLIDWORKS Interferentie detectie

Controleer of uw onderdelen en samenstellingen correct passen, monteren en functioneren. Interferentie detectie identificeert interferenties tussen onderdelen en helpt u om deze interferenties te onderzoeken en te evalueren. Interferentie detectie is nuttig bij complexe assemblages, waarbij het visueel moeilijk kan zijn om te bepalen of componenten met elkaar interfereren. 

Waarom kiezen voor SOLIDWORKS?

Kostenoptimalisatie

Ontwerp voor kosten- en productieoptimalisatie door gebruik te maken van automatische productiekosten calculatietools en controle op de maakbaarheid.

Efficiënt tijd indelen

Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheek met componenten en onderdelen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het modelleren van gewonde onderdelen zoals bouten, moeren, ringen en andere gangbare hardware-items.

Sneller en nauwkeuriger

Maak sneller en nauwkeuriger ontwerpen, inclusief 3D-modellen en 2D-tekeningen van complexe onderdelen en grote assemblages.

Slimme oplossingen

Genereer met een korte muisklik correcte stuklijsten (BOM’s) die nodig zijn voor prodcutie. Wijzigingen in 3D worden automatisch doorgegeven aan bestaande stuklijsten.

3D Experience

Met toegang tot de 3D Experience (het Cloud -gebaseerde platform) kunt u gemakkelijk uw CAD-data delen, met andere samenwerken en gebruikmaken van een groeiene suite van geïntegreerde tools om uw producten te ontwerpen, te producren en te beheren.

Effectief communiceren

Communiceer ideeën effectiever met behulp van tools om levensechte fotorealistische beelden en video’s van uw 3D modellen te creëren, te publiceren en te bekijken.

Automatisch converteren

Open en werk met de meeste soorten 3D-CAD bestanden met de mogelijkheid om deze te koppelen of te werken met het model in het oorspronkelijke CAD formaat. SOLIDWORKS maakt het ook mogelijk om modellen automatisch te converteren naar een SOLIDWORKS bestand.

Elimineren van fouten

Elimineer fouten en herbewerking voordat ontwerpen in productie worden genomen door gebruik te maken van automatische storingscontrole en virtuele testen van ontwerpen met geïntegreerde tools voor bewegings- en stressanalyse.

Efficiënt werken

Efficiënter werken met toepassing van specifieke gereedschappen voor gaten, bevestigingsmiddelen, plaatwerk, spuitgietmatrijzen, kunststof- en gegoten onderdelen, laswerk, oppervlaktes, maaswijkmodellen, reserve-engineering modellen, piping en elektrische leidingen.

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf en beter te renderen. Dat betekent dat u dagelijks optimaal moet kunnen opereren. Onze ACERI WORKS producten en diensten helpen u om dagelijks maximaal te presteren en productief te zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot de technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij helpen u met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor de optimale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van de SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE software worden geleverd. Maak gebruik van uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!

Vraag uw gratis proefversie aan