SOLIDWORKS PCB

SOLIDWORKS PCB overbrugt de kloof tussen mechanische CAD en ontwerp voor kleine elektronische producten

De brug tussen MECHATRONICA en MECHANICA

SOLIDWORKS® PCB, gebaseerd op Altium®, is een mechatronische/elektronische ontwerp- en mechanische oplossing die gezamenlijk is ontwikkeld door Dassault Systèmes SOLIDWORKS Corporation en Altium Limited, beide leiders op het gebied van de ontwikkeling van elektronische en mechanische ontwerpoplossingen. SOLIDWORKS PCB combineert een krachtige oplossing voor het ontwerpen van elektronica met een eersteklas elektromechanische workflow ter bevordering van de samenwerking, die ingebouwd is in SOLIDWORKS 3D voor elektronisch product ontwerp.

Bruikbaarheid en Features

SOLIDWORKS PCB maakt het mogelijk de productiviteit die u nodig hebt om Printed Circuit Boards (PCB’s) snel te ontwerpen, samen met unieke, samenwerking tussen elektrische en 3D mechanische ontwerpteams. Het biedt een duidelijk voordeel waar ECAD-MCAD samenwerking van cruciaal belang is.

SOLIDWORKS PCB overbrugt de kloof tussen mechanisch CAD en ontwerp voor elektronische producten belang is voor het algehele succes van het elektronische productontwerp.


De voordelen van SOLIDWORKS PCB

ECAD-MCAD Project Collaboration Server

Het bereiken van een ongeëvenaarde ECAD-MCAD integratie en samenwerking met SOLIDWORKS door het samenvoegen van gegevens en het doorvoeren van wijzigingen naar beide kanten van het ontwerpproject.

Beheert ECAD-MCAD ECO-proces

Beheer veranderingen in de vorm van de printplaat, de plaatsing van componenten, montagegaten en uitsparingen in zowel SOLIDWORKS Electrical als SOLIDWORKS Mechanical door middel van managed Engineering Change Orders (ECO’s), ongeacht de plaats waar de verandering is geïnitieerd.

Output PCB Kopergeometrie

Open board ontwerpen in SOLIDWORKS met alle koperinformatie waardoor het mogelijk is om gebruik te maken van geavanceerde analyses zoals thermische en vibratiesimulatie.

Gestroomlijnde interface

De SOLIDWORKS PCB-interface is ontworpen voor een gestroomlijnde productiviteit en gebruiksgemak. Geniet van een moderne interface met eenvoudig te navigeren opties om uw PCB-ontwerpen snel en efficiënt uit te voeren.

Bibliotheekbeheer

Combineer en beheer uw schematische en PCB-componentenbibliotheken samen op één locatie. Hergebruik componenten die u kent en vertrouwt van succesvolle projecten uit het verleden.

Leverancierskoppeling

Neem onmiddellijk beslissingen over prijsstelling en beschikbaarheid van componenten om uw budget en deadlines te halen. Zoek in databases van uw voorkeursleveranciers binnen SOLIDWORKS PCB en koppel oplossingen direct aan componenten in uw ontwerp.

Naadloze integratie

Open native SOLIDWORKS bestanden in SOLIDWORKS PCB, en open PCB bestanden in SOLIDWORKS. Geïmporteerde mechanische modellen zijn nauwkeurig en behouden uw originele ontwerpinformatie.

Versiebeheer

Verkrijg meer duidelijkheid en controle over wijzigingen in uw ontwerp in alle fasen, van de schematische weergave tot en met de lay-out van het bord.

Waarom kiezen voor SOLIDWORKS?

Kostenoptimalisatie

Ontwerp voor kosten- en productieoptimalisatie door gebruik te maken van automatische productiekosten calculatietools en controle op de maakbaarheid.

Efficiënt tijd indelen

Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheek met componenten en onderdelen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het modelleren van gewonde onderdelen zoals bouten, moeren, ringen en andere gangbare hardware-items.

Sneller en nauwkeuriger

Maak sneller en nauwkeuriger ontwerpen, inclusief 3D-modellen en 2D-tekeningen van complexe onderdelen en grote assemblages.

Slimme oplossingen

Genereer met een korte muisklik correcte stuklijsten (BOM’s) die nodig zijn voor prodcutie. Wijzigingen in 3D worden automatisch doorgegeven aan bestaande stuklijsten.

3D Experience

Met toegang tot de 3D Experience (het Cloud -gebaseerde platform) kunt u gemakkelijk uw CAD-data delen, met andere samenwerken en gebruikmaken van een groeiene suite van geïntegreerde tools om uw producten te ontwerpen, te producren en te beheren.

Effectief communiceren

Communiceer ideeën effectiever met behulp van tools om levensechte fotorealistische beelden en video’s van uw 3D modellen te creëren, te publiceren en te bekijken.

Automatisch converteren

Open en werk met de meeste soorten 3D-CAD bestanden met de mogelijkheid om deze te koppelen of te werken met het model in het oorspronkelijke CAD formaat. SOLIDWORKS maakt het ook mogelijk om modellen automatisch te converteren naar een SOLIDWORKS bestand.

Elimineren van fouten

Elimineer fouten en herbewerking voordat ontwerpen in productie worden genomen door gebruik te maken van automatische storingscontrole en virtuele testen van ontwerpen met geïntegreerde tools voor bewegings- en stressanalyse.

Efficiënt werken

Efficiënter werken met toepassing van specifieke gereedschappen voor gaten, bevestigingsmiddelen, plaatwerk, spuitgietmatrijzen, kunststof- en gegoten onderdelen, laswerk, oppervlaktes, maaswijkmodellen, reserve-engineering modellen, piping en elektrische leidingen.

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf en beter te renderen. Dat betekent dat u dagelijkst optimaal moet kunnen opereren.Onze ACERI WORKS producten en diensten helpen u om dagelijks maximaal te presteren en productief te zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot de technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij helpen u met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor de optimale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van de SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE software worden geleverd. Maak gebruik van uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!