SOLIDWORKS ELECTRICAL

Stelt u in staat om op efficiënte wijze elektrotechnische schema’s voor complexe elektrische systemen de definiëren

Waarom SOLIDWORKS Electrical?

SOLIDWORKS Electrical stelt u en uw team in staat om eenvoudig 2D elektrotechnische schema’s en een connectie met 3D modellen te maken. U kunt dit doen met volledige integratie tussen uw elektrische en mechanische ontwerpen in een envoudig te gebruiken omgeving.

Voordelen SOLIDWORKS Electrical

  • Zorgt ervoor dat uw ECAD en MCAD volledig kunnen samenwerken waardoor uw teams beter kunnen coördineren, samenwerken en storingen worden voorkomen.
  • Verkort de doorlooptijd van uw elektrische systeem ontwerp proces.
  • Verlaagt uw ontwikkelingskosten.
  • Vermindert uw ontwerpfouten. 

SOLIDWORKS ELECTRICAL Softwarepakketten

Kies tussen twee makkelijk te gebruiken oplossingen!

SOLIDWORKS ELECTRICAL SCHEMATIC STANDARD

SOLIDWORKS Electrical Schematics Standard is een krachtig, eenvoudig te gebruiken 2D elektrische schema ontwerp software voor de snelle ontwikkeling van elektrische systemen voor machines, apparatuur en andere producten.

SOLIDWORKS Electrical Schematics Standard heeft ingebouwde en web-enabled bibliotheken van symbolen en informatie over de onderdelen van de fabrikant om het ontwerpproces te stroomlijnen. Met deze geautomatiseerde ontwerp- en beheertools, kunnen gebruikers een reeks repeterende ontwerptaken vereenvoudigen. Van klemmenblok tot contact kruisverwijzing.

SOLIDWORKS ELECTRICAL SCHEMATIC PROFESSIONAL

SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional bevat dezelfde functionaliteiten van Standard, plus extra geavanceerde automatisering hulpmiddelen en functionaliteiten, waaronder:

  • PLC: De Programmable Logic Controller (PLC) beheertools automatiseren vele PLC-bekabeling ontwerptaken, met de mogelijkheid om PLC-gegevens en labels te importeren.
  • SOLIDWORKS Enterprise PDM Integratie: Geautomatiseerde publicatie van schematische gegevens, tekeningen en rapporten voor archief- en revisiecontrole.

Deze mogelijkheden verhogen de snelheid en nauwkeurigheid van het ontwerp van elektrische systemen. Gebruikers kunnen PLC’s tekenconfiguraties, rapportsjablonen en ontwerpregels maken en wijzigen. SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional biedt de mogelijkheid om gegevensconfiguratie en gegevens uit Excel® te importeren, en werken met real-time gesynchroniseerde stuklijsten.

Welke SOLIDWORKS ELECTRICAL versie is geschikt voor u?

Ontdek wat er inbegrepen is in de SOLIDWORKS Electrical softwarepaketten of laat u adviseren door één van onze experts.

SOLIDWORKS Electrical Schematic Standard Schematic Professional
Single-line Schema’s
✔︎
✔︎
Multiline Schema’s
✔︎
✔︎
Mixed Schema’s ✔︎ ✔︎
2D-Schakelkast ontwerp ✔︎ ✔︎
Bibliotheek met elektrische componenten en symbolen ✔︎ ✔︎
Hergebruik van ontwerpen ✔︎ ✔︎
Automatisch maken van terminaltekeningen ✔︎ ✔︎
Geautomatiseerde Contact Cross-Referentie ✔︎ ✔︎
Geavanceerde Formule Manager ✔︎ ✔︎
SOLIDWORKS Electrical content portaal ✔︎ ✔︎
Uitgebreide SOLIDWORKS PDM Connector ✔︎ ✔︎
Rapportgeneratie ✔︎ ✔︎
Rapportgeneratie – Aangepast ✔︎
Link naar SOLIDWORKS 3D CAD ✔︎
Gemeenschappelijke ECAD- en MCAD-databank ✔︎
PLC hulpmiddelen ✔︎
Dynamic Connector hulpmiddelen ✔︎
Real-time samenwerking ✔︎
Real-time synchronisatie ✔︎
Uitgestelde update modus ✔︎
Aangepaste onderdeelbibliotheek classificaties ✔︎
MS-Excel automatisering ✔︎

Beheer van gebruikersrechten

✔︎

Tot 2013, gebruikte Trinity Touch een combinatie van AutoCAD® 2D en EPLAN® voor het creëren van electrical layouts van het elektronische besturingspanelen en kast ontwerp. Maar, door een gebrek aan lokale technische support was het bedrijf niet in staat om deze tools volledig te benutten. Hierdoor gingen zij op zoek naar een betere oplossing.

Het bedrijf besloot om vier verschillende opties te evalueren — AutoCAD Electrical, EPLAN, E3.WireWorks, en SOLIDWORKS Electrical Schematics software. Dit werd gedaan door te kijken hoe goed ieder programma het ontwerpen van een motor control circuit aankon. “We wilde vaststellen met welk pakket dit het snelst lukte, en hoe veel stappen er nodig waren,” legt Graham uit. “Uiteindelijk bleek SOLIDWORKS Electrical Schematics software het meest efficiënt, waren hier de minste stappen nodig, was het programma het meest intuïtief. Hiernaast kon het ook nog volledig geïntegreerd worden met onze bestaande SOLIDWORKS Mechanical software.”

Bent u geïnteresseerd in de details van deze case?

Laat uw contactgegevens achter, en download de volledige case!

Aanvragen Case

11 + 1 =

Waarom kiezen voor SOLIDWORKS?

Kostenoptimalisatie

Ontwerp voor kosten- en productieoptimalisatie door gebruik te maken van automatische productiekosten calculatietools en controle op de maakbaarheid.

Efficiënt tijd indelen

Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheek met componenten en onderdelen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het modelleren van gewonde onderdelen zoals bouten, moeren, ringen en andere gangbare hardware-items.

Sneller en nauwkeuriger

Maak sneller en nauwkeuriger ontwerpen, inclusief 3D-modellen en 2D-tekeningen van complexe onderdelen en grote assemblages.

Slimme oplossingen

Genereer met een korte muisklik correcte stuklijsten (BOM’s) die nodig zijn voor prodcutie. Wijzigingen in 3D worden automatisch doorgegeven aan bestaande stuklijsten.

3D Experience

Met toegang tot de 3D Experience (het Cloud -gebaseerde platform) kunt u gemakkelijk uw CAD-data delen, met andere samenwerken en gebruikmaken van een groeiene suite van geïntegreerde tools om uw producten te ontwerpen, te producren en te beheren.

Effectief communiceren

Communiceer ideeën effectiever met behulp van tools om levensechte fotorealistische beelden en video’s van uw 3D modellen te creëren, te publiceren en te bekijken.

Automatisch converteren

Open en werk met de meeste soorten 3D-CAD bestanden met de mogelijkheid om deze te koppelen of te werken met het model in het oorspronkelijke CAD formaat. SOLIDWORKS maakt het ook mogelijk om modellen automatisch te converteren naar een SOLIDWORKS bestand.

Elimineren van fouten

Elimineer fouten en herbewerking voordat ontwerpen in productie worden genomen door gebruik te maken van automatische storingscontrole en virtuele testen van ontwerpen met geïntegreerde tools voor bewegings- en stressanalyse.

Efficiënt werken

Efficiënter werken met toepassing van specifieke gereedschappen voor gaten, bevestigingsmiddelen, plaatwerk, spuitgietmatrijzen, kunststof- en gegoten onderdelen, laswerk, oppervlaktes, maaswijkmodellen, reserve-engineering modellen, piping en elektrische leidingen.

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf en beter te renderen. Dat betekent dat u dagelijks optimaal moet kunnen opereren. Onze ACERI WORKS producten en diensten dagelijks maximaal te presteren en productief te zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot de technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij helpen u met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor de optimale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van de SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE software worden geleverd. Maak gebruik van uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!