SOLIDPLANT

Uitgebreid Plant, Proces en Piping installatieontwerp voor SolidWorks

Waarom SOLIDPLANT?

SOLIDPLANT is een uitgebreid systeem voor het ontwerpen Plant, Proces en Piping van installaties in 3D. SOLIDPLANT maakt gebruik van de beste mechanische CAD oplossing SOLIDWORKS.

De combinatie tussen SOLIDWORKS en het materiaal specificatie gedreven SOLIDPLANT zorgt voor een gestroomlijnde Plant, Proces en Piping ontwerp en documentatie.

Voordelen SOLIDPLANT

  • SOLIDPLANT in combinatie met SOLIDWORKS is de ideale combinatie om een project snel uit te kunnen werken.
  • Vanwege volledige integratie met SOLIDWORKS is het gebruik van SOLIDPLANT eenvoudig. Daarnaast zijn de scholingskosten laag omdat de meeste engineers SOLIDWORKS al kennen.
  • 2D Isometrische tekeningen kunnen met één klik gegenereerd worden.

Overzichtsvideo over SOLIDPLANT

General Arrangement (GA) tekening

 

SolidPlant 3D maakt uw GA tekening snel en eenvoudig. Met een enkele klik kunt u het geautomatiseerde proces starten. U krijgt de mogelijkheid om uw tekening een naam te geven, een paginaformaat te kiezen en de weergave en schaal te selecteren. U kunt ook kiezen welke annotaties u in uw tekening wilt opnemen. Bijvoorbeeld: afmeting, lijnnummer, rasterlabel, evenals het midden, de bovenkant en de onderkant van de pijp. Binnen enkele ogenblikken wordt de tekening gegenereerd, waarbij alle geselecteerde gegevens worden weergegeven.

Tekeningen worden automatisch bijgewerkt wanneer er wijzigingen in het 3D-model worden aangebracht, zonder dat de tekening opnieuw hoeft te worden gegenereerd.

ISOgen

Centerline isometric drawings zijn vaak nodig om rechte pijpfittingen voor buis- en buisontwerpen te documenteren. Met SOLIDWORKS & SolidPlant kunt u uw run als ISOGEN .pcf-bestand opslaan.

PCF / Uivoer

SolidPlant heeft ISOgen, de industriestandaard isometrische tekengenerator van Alias, in de software ingebouwd. Het genereren van de isometrische tekeningen gebeurt volledig automatisch en is binnen enkele seconden voltooid.

Een Pipe Component File wordt gelijktijdig met het genereren van de isometrische tekeningen geëxporteerd en kan worden geïmporteerd in externe pakketten voor pijpspanningsanalyse, zoals AutoPipe en ROHR2

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI|WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf. Dat betekend dat u dagelijkst optimaal moet kunnen opereren. Daarom kunt u met meerdere ACERI|WORKS diensten dagelijks maximaal presteren en productief zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot live technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij zullen u helpen met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor maximale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van alle aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van SOLIDWORKS softwarepakketten worden geleverd. Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door de miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!