SOLIDPLANT P&ID

Snel en eenvoudig laten zien hoe leidingen en andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar zijn verbonden

Meest intelligent P&ID SOFTWARE

Gemakkelijk te gebruiken en krachtige P&ID tekentools van SolidPlant zijn de beste in zijn klasse van P&ID software die vandaag de dag beschikbaar is. Met bijna geen extra training nodig, zult u in staat zijn om direct gebruik te maken van SolidPlant P&ID, op dezelfde manier waarop u uw bestaande CAD-pakket elke dag gebruikt.

SolidPlant biedt niet alleen een volledige bibliotheek van P&ID symbolen aan, maar voorziet ook een hoog niveau van intelligentie in uw tekening. Bi-direction met SolidPlant3D maakt uw ontwerp workflow veel soepeler en nauwkeuriger.

SOLIDPLANT P&ID

Bruikbaarheid/Features

Met SolidPlant P&ID is het niet meer nodig om andere specificaties te gebruiken. Ook de
gangbare workflow voor het ontwerpen van leidingen reduceert de marge voor fouten,
terwijl de prestaties duurzaam blijven voor grote projecten.

Block Assembly

In SolidPlant P&ID is het zeer eenvoudig om uw samenstellingen op te slaan in de database en in één van uw tekeningen op elk gewenst moment te vervangen. Wanneer u werkt aan een project met veel identieke samenstellingen, zal deze functie u vele uren werk besparen.

Met de functie ‘Block Assembly’ kunt u een opgeslagen assemblage zo vaak als u wilt vervangen. Na het plaatsen van de samenstellingen kunt u de tags toewijzen. Het systeem detecteert de bestaande tags en stelt de volgende tag in volgorde voor. Aangezien alle gegevens worden gekopieerd, zoals de grootte van de componenten, hoeven alleen de tags te worden geüpdatet.

Attach object

In SolidPlant P&ID is het mogelijk om ondersteunende documenten bij uw tekening te voegen. Met de ‘Attach Object’ functie kunt u een object aan elk onderdeel van uw tekening bevestigen. Of het nu gaat om apparatuur, een afsluiter, fittingen, sproeiers, alles is mogelijk. U kunt een groot aantal bestanden aan uw tekening bijvoegen. Bijvoorbeeld een Excel-bestand van een statuslijst, een jpg van een 3D-model, een 2D-tekening in pdf-formaat, elk document dat u nodig heeft.

Import custom symbols

SolidPlant P&ID maakt een hoge mate van maatwerk mogelijk, omdat we begrijpen dat elke industrie zijn eigen normen heeft. Om dit te vergemakkelijken hoeft u in SolidPlant P&ID maar één keer een symbool op maat te maken om het in al uw projecten te kunnen gebruiken.

Het is echt eenvoudig om maatwerk symbolen te importeren van het ene project naar het andere. Elk symbool op maat is intelligent gemaakt, net als alle andere standaardsymbolen, wat betekent dat wanneer u een proceslijn aanbrengt, er automatisch een sproeier wordt geplaatst.

Customized annotations

Om tegemoet te komen aan de behoefte van elke gebruiker die zijn eigen stijl van annotaties wenst, heeft SolidPlant P&ID het zeer eenvoudig gemaakt om uw eigen aangepaste annotaties te maken en deze in de tekening te plaatsen. U kunt een willekeurig aantal op maat gemaakte velden voor apparatuur, armaturen, lijnen, etc. maken.

Verschillende opties voor tekstgrootte, lettertypes, kleuren en oriëntatie zullen u helpen om snel de eigenschappen van de items in uw tekening te identificeren. Opgeslagen annotaties kunnen zelfs na creatie worden gewijzigd en zullen alle eerder geplaatste annotaties updaten.

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI|WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf. Dat betekend dat u dagelijkst optimaal moet kunnen opereren. Daarom kunt u met meerdere ACERI|WORKS diensten dagelijks maximaal presteren en productief zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot live technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij zullen u helpen met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor maximale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van alle aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van SOLIDWORKS softwarepakketten worden geleverd. Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door de miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!