SOLIDPLANT 3D

SolidWorks & SolidPlant3D: De perfecte match voor Proces-, Piping- en Plantontwerpers

De beste MCAD voor installatieontwerp!

De enige echte specificatie gedreven installatie ontwerpsoftware voor SOLIDWORKS. SOLIDPLANT heeft de beste 3D MCAD-capaciteit in de huidige wereld van fabrieksontwerp gebracht. Geavanceerde, state-of-the-art nieuwe functies zullen u helpen om snel en eenvoudig 3D-modellen en alle gerelateerde productiedocumenten te genereren.

SOLIDPLANT 3D werkt met zeer nauwkeurige afmetingen uit de enorme database met leidingspecificaties van SOLIDPLANT om fouten op de materiaallijst en andere uitvoerdocumenten te voorkomen.

SOLIDPLANT 3D

Gemak van SOLIDWORKS Interface

In elk nieuwe release verbetert SolidPlant de gebruikersinterface. Om de gebruiksvriendelijkheid en herkenbaarheid te optimaliseren heeft SolidPlant interface zo ingericht dat deze volledig in lijn is met die van SolidWorks. Gebruikers van SolidWorks zullen zich nog meer vertrouwd voelen met SolidPlant, omdat de interface zo veel lijkt op het platform dat ze het beste kennen.

Clash Detectie

In SolidPlant is een functie toegevoegd die het aantal fouten in een project verder zal verminderen. De gebruiker kan clashdetectie toepassen op een hele pijplijn in twee verschillende modi: zachte clashdetectie en harde clashdetectie. De gebruiker kan zachte clashdetectie toepassen om de werkruimte rond een specifieke pijplijn te bepalen, zodat er voldoende ruimte is voor service en onderhoud. Harde clashdetectie kan worden gebruikt om te controleren of een specifieke pijplijn in botsing komt met andere objecten in de installatie.

Voorgeïsoleerde buizen/leidingen

SolidPlant geeft de gebruiker de mogelijkheid om geïsoleerde buizen te modelleren. Geïsoleerde buizen worden vaak gebruikt om zeer viskeuze procesvloeistoffen in een binnenbuis te transporteren, verwarmd door stoom, heet water, olie of een ander verwarmingsmedium tussen de mantel en de kernbuis. Met deze functie hebben gebruikers meer vrijheid om leidingsystemen te ontwerpen voor de meest uiteenlopende soorten projecten.

3D Isometric

Naast de industriestandaard isometrische tekeningen van Isogen die al in de software is opgenomen, biedt SolidPlant ook de mogelijkheid om 3D Isometrische tekeningen te genereren. Meer realistisch ogende tekeningen met SolidPlant 3D.

Kabelgoten met specificaties

In SolidPlant is de kabelgootfunctie geüpgraded. De gebruiker kan nu een specificatie voor de kabelgoten toevoegen. Dit verhoogt de nauwkeurigheid en bruikbaarheid bij het ontwerpen van kabelgoten in een project.

Controle mode voor grote samenstellingen

In SolidPlant heeft de gebruiker de mogelijkheid om het project snel en eenvoudig te bekijken zonder zich zorgen te hoeven maken over laadtijd. In deze modus ligt de focus op de graphics van het project, waardoor de onderliggende database wordt uitgeschakeld en een vlotte en snelle manier ontstaat om een project te beoordelen en te presenteren. Meer flexibiliteit en betere prestaties met SolidPlant 3D.

Area mode

SolidPlant heeft de snelheid van het ontwerpproces verhoogd door de introductie van Area Mode. De gebruiker kan in een bepaald gebied binnen het project, waar de ontwerptaken plaatsvinden. Buiten dit gebied worden bepaalde functies uitgeschakeld, waardoor het besturingssysteem minder wordt belast en de prestaties dus verbeteren.

ACERI|WORKS ondersteunende diensten

Het doel van ACERI|WORKS is het toekomstbestendig maken van uw maakbedrijf. Dat betekend dat u dagelijkst optimaal moet kunnen opereren. Daarom kunt u met meerdere ACERI|WORKS diensten dagelijks maximaal presteren en productief zijn.

Lokale technische support

Als Subscription Member heeft u volledig toegang tot live technische ondersteuning van onze SOLIDWORKS experts. Zij zullen u helpen met het maximaliseren van de waarde van uw investering door uw team te begeleiden voor maximale benutting van de software.

Software updates & ander middelen

Profiteer van alle aanvullende mogelijkheden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die bij elke upgrade van SOLIDWORKS softwarepakketten worden geleverd. Maak gebruik van de uitgebreide bibliotheken van onderdelen, assemblages en tekeningen die door de miljoenen gebruikers van SOLIDWORKS over de hele wereld zijn ontwikkeld.

Toegang tot online training & certificering

Subscription Service Members hebben toegang tot meer dan 600 on-demand trainingsvideo’s. Krijg antwoorden op specifieke vragen – om uw horizon te verbreden – met inzichten van talloze gebruikers binnen de SOLIDWORKS gemeenschap. Bijkomend voordeel: u kunt het allemaal volgens uw eigen schema doen, in uw eigen tempo én vanaf elk apparaat dat u maar wilt!